Termeni si conditii

Introducere

Website-ul www.rena.ro este operat de catre SC RENA IMPEX SRL, societate inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J08/1775 /1993, CUI: RO 4164952, cu sediul social in judetul Brasov, localitatea Brasov, B-dul Victoriei, nr.5, bl.38, sc. C, ap.23, Romania, Capital Social: 6.000 lei, mobil: 0744520332.

Prezentul document stabileşte termenii si condiţiile in care puteţi utiliza site-ul www.rena.ro. De asemenea, accesul pe site se va face sub autoritatea termenilor si conditiilor prezentate in acest document.

Utilizarea site-ului ca vizitator, înregistrarea ca utilizator si achiziţionarea produselor din gama oferita pe site presupun implicit acceptarea tacita si fără rezerve a acestor termeni si condiţii, cu toate consecinţele care reies din acestea.

Utilizarea site-ului se va face cu scopul de a vizualiza produsele si informaţiile despre acestea si despre magazin, precum si de a crea un cont care sa servească la achiziţionarea produselor dorite. Utilizarea site-ului in alte scopuri decât cele menţionate este interzisa.

SC RENA IMPEX SRL poate aduce in orice moment modificări asupra conţinutului site-ului www.rena.ro , modificări de structura si accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără a necesita un acord prealabil si fără a acorda vreo notificare către utilizatori sau către terţe persoane.

Prezentul document se completează cu dispoziţiile prevăzute de OUG nr.130/2000, Legea nr.296/2004, Legea nr.677/2001.

Definitii

Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către RENA IMPEX SRL și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.rena.ro către Cumpărător și pot fi modificate oricând de către RENA IMPEX SRL fără notificare prealabilă.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Cumpărător - persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – RENA IMPEX SRL, având sediul social în Jud. Brasov, Loc. Brasov, B-dul Victoriei, nr 5, bl. 38, sc. C, ap. 23, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J08/1775/1993, CUI RO4164952.

Bunuri - orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului.

Comandă - un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.

Drepturi de Proprietate Intelectuală - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how-ul, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site - domeniul www.rena.ro și subdomeniile acestuia.

Documente contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzatorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente:

a. Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.

b. Termeni și condiții

Daca Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract. Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).
Prețurile produselor din comandă sunt valabile 30 zile lucrătoare de la data înregistrării comenzii.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

Obligațiile vânzătorului

a. Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;

b. Informațiile/imaginile prezentate pe site-ul Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.

Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

Utilizatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice nici una dintre informările primite de la Vânzător.

Toate desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea RENA și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusivă a RENA, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect prin licențe de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui element conținut de mai sus în orice alt context decat cel original intenționat de RENA, includerea oricărui element de conținut în afara site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al RENA asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea elementelor de conținut, decât cu acordul scris expres al RENA IMPEX SRL.

Confidentialitatea informatiilor

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea Contractului/Comenzii și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Vânzătorului.

Nici un mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi facută de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.
Mesajele RENA sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de RENA. Astfel sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.rena.ro.

Prin înscrierea în baza de date RENA, cumpărătorul își oferă consimțământul expres, în limitele legislației în vigoare, de a fi contactat de către terți, parteneri ai RENA: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii; agenții de stat sau guvernamentale atunci când legislația specifică prevede acest lucru, alte companii cu care RENA poate dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor noastre, etc.

Inregistrare pe site

Ca sa va inregistrati pe site-ul www.rena.ro este necesar sa completati urmatoarele informatii despre dumneavoastra: nume si prenume, adresa de e-mail, adresa din actul de identitate, adresa de domiciliu/livrare, data nasterii, numarul de telefon la care puteti fi contactat. Daca una sau mai multe informatii din cele completate de dumneavoastra se modifica ulterior, va rugam sa ne anuntati la adresa de mail contact@rena.ro.

In utilizarea serviciului sunteti de acord sa furnizati informatii reale, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra. In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinate sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila. Datele dumneavoastra vor ramane confidentiale si nu vor intra in posesia unor terte parti pentru a fi folosite abuziv in alte scopuri.

Odata finalizata comanda va oferiti acordul folosirii informatiilor dvs conform mentiunilor din Politica de Confidentialitate si pentru livrarea comenzilor si informatiilor solicitate de dvs.

Cum cumpar

Limitări

Procesarea comenzilor pe acest Website se va face doar pentru clienţii de pe teritoriul României. Nu efectuam livrări in afara ariei stabilite.

Pot plasa comenzi pe site persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani pana in ziua efectuarii comenzii si care au acceptat termenii si conditiile impuse.

Încheierea contractului

Toate informatiile de pe site au scop informativ, ele nefacand obiectul unui Contract Comercial, pana in momentul lansarii si confirmarii unei Comenzi.

Dupa plasarea unei comenzi pe site, va vom trimite un e-mail de instiintare referitor la receptia comenzii dumneavoastra. Acceptarea comenzii va va fi adusa la cunostinta prin e-mail sub forma Confirmarii Comenzii. Contractul dintre RENA si cumaparator devine valabil in momentul expedierii Confirmarii Comenzii si face referire strict la Produsele confirmate.

SOCIETATEA NU CONSIDERA IN NICI UN MOMENT O COMANDA NECONFIRMATA CA AVAND VALOAREA UNUI CONTRACT. Contractul se consideră încheiat la momentul expedierii către cumpărător a e-mail-ului ce conţine Confirmarea Comenzii.

Va rugam sa verificati continutul Confirmarii Comenzii si sa notificati eventualele erori descoperite la contact@rena.ro sau telefonic la 0744667811.

Obiectul contractului

Toate produsele afişate pe site-ul www.rena.ro pot face obiectul unei comenzi, însă numai în limita stocului disponibil.

Este posibil ca unele culori să prezinte diferenţe de nuanţă între produsul efectiv şi imaginea acestuia pe site. Aceste diferenţe pot apărea ca urmare a prelucrării imaginilor.

Preţul

Preturile afisate pe site sunt in RON si includ TVA, dar nu contin si contravaloarea transportului, suma ce va fi adaugata la totalul de plata.

Nivelul costurilor de transport este prezentată la secţiunea „Livrarea produselor”.

Noi facem eforturi pentru a ne asigura că preturile trecute pe site sunt corecte, însă, din cauza unor erori sau disfuncţionalităţi tehnice, pot exista situaţii în care preţul afişat să nu fie cel corespunzător. Daca apar erori si unele Produse sunt postate cu un pret gresit, veti fi contactat si veti avea optiunea de confirmare a comenzii la pretul corect sau de anulare a acesteia. Daca nu puteti fi contactat, comanda va fi considerata anulata si se va recurge la procedura de restituire a sumei platite. Nu ne obligam sa onoram comenzi ce au ca obiect Produse al caror pret este gresit, iar greseala este sesizabila, pretul expus neincadrandu-se in grila noastra obisnuita de preturi.

Ne rezervăm dreptul de a schimba preţul produselor postate pe site în orice moment, cu excepţia produselor care fac obiectul unei comenzi confirmate.

Cum platesc

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi existente în Cont.

Plata produselor comandate de pe Website se poate realize la momentul livrarii produselor de catre curier (ramburs) sau prin ordin de plata (transfer bancar) in contul firmei RENA IMPEX SRL.

Datele de identificare necesare platii prin transfer bancar sau prin mandat sunt urmatoarele:

Numele firmei: SC RENA IMPEX SRL
Nr.Reg.Com: J08/1775/1993
C.I.F: RO 4164952
Sediul: Bld. Victoriei, Nr. 5
Localitate: Brasov
Contul: RO63INGB0000999903678987
Banca: ING Bank Brasov

Plata produselor comandate se va realiza integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Factura fiscala va fi trimisa catre dumneavoastra impreuna cu produselor comandate. Oricand aveti posibilitatea sa va verificati informatiile personale in Contul dvumneavoastra vizitand site-ul si accesand sectiunea “Contul meu”, disponibila dupa logare.

Livrarea Produselor

Clientul poate opta numai pentru una dintre variantele de transport ale produselor/serviciilor achizitionate, disponibila pe site, la momentul efectuarii comenzii, indiferent de tipul comenzii sale.

Livrarea se face prin FAN COURIER numai pe teritoriul Romaniei, in termen de maxim 7 zile lucratoare de la plasarea cu succes a comenzii, la adresa specificata de dumneavoastra. In cazul unei Forte Majore livrarea poate intarzia. Va rugam sa folositi adresa la care puteti fi gasiti intre orele 9-18, in zilele lucratoare, livrarile efectuandu-se doar in aceasta perioada.

Tariful per colet este stabilit de catre firma de curierat (in functie de accesibilitatea la adresa catre care se face livrarea), iar toate comenzile cu valoare de peste 500 RON, beneficiaza de transport gratuit.

Atentie: Ne rezervam dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile pecuniare sau de alta natura fata de RENA IMPEX SRL. De asemenea, contractul va fi interpretat şi executat cu bună credinţă. Orice abuz va conduce la întreruperea oricăror relaţii contractuale.

Comenzile sunt procesate si livrate de Luni pana Sambata, cu exceptia sarbatorilor legale.

Comenzile primite dupa ora 16:00 vor fi procesate si expediate in ziua urmatoare.

Comenzile primite dupa ora 16:00, Vinerea, nu vor fi procesate pana saptamana viitoare, Luni.

Termenul de livrare incepe odata cu primirea email-ului de confirmare a comenzii. RENA nu se face responsabila pentru intarzierile neprevazute. Exceptand cazurile de forta majora, comenzile vor fi livrate in maxim 7 zile lucratoare de la data plasarii comenzii. Din motive de securitate, se solicita semnarea ordinului de livrare a comenzii. Nu se fac livrari care Casute Postale si Oficii Postale.

Va rugam sa verificati, la livrare, conformitatea comenzii: numarul de cutii, integritatea pachetului, corespondenta codului de livrare cu cel din comanda. Va rugam sa semnalati orice lipsa a conformitatii, in scris, atat in documentatia firmei de curierat, cat si pe adresa contact@rena.ro. Daca produsul primit este deteriorat, se recomanda returnarea lui in starea initiala, fara a-l utiliza si fara a desprinde etichetele.

Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe site trece in responsabilitatea dumneavoastra, odata cu semnarea documentelor de transport.

Politica de Retur

CUMPĂRĂTORUL ARE DREPTUL SĂ NOTIFICE ÎN SCRIS COMERCIANTULUI CĂ RENUNŢĂ LA CUMPĂRARE, FĂRĂ PENALITĂŢI ŞI FĂRĂ INVOCAREA UNUI MOTIV, ÎN TERMEN DE 14 ZILE LUCRĂTOARE DE LA PRIMIREA PRODUSULUI.

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumpărătorului.

În situaţia în care Cumpărătorul a beneficiat de livrarea gratuită a produselor în condiţiile explicate la secţiunea Livrarea produselor, din preţul de restituit se vor reţine de către companie şi aceste costuri (costurile de transport ale primei livrari). Pentru exercitarea dreptului de denunţare unilaterală a contractului trebuie sa ne informati in scris, prin completarea Formularului de Retur si expedierea acestuia pe adresa contact@rena.ro. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data acceptarii returului de catre RENA.

Pentru a fi acceptată returnarea produselor acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care v-a fost livrat (sa aiba etichetele originale RENA, sa nu fie purtate sau deteriorate, integritatea documentelor insotitoare). Coletul trebuie sa contina si Formularul de Retur completat cu toate informatiile necesare.

Pentru a putea soluţiona cât mai grabnic cererea dumneavoastră de restituire, vă recomandăm să rambursaţi produsele prin intermediul FAN COURIER, NU PRIN POSTA ROMANA.

Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc. In cazul in care doriti inlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc, cheltuielile cu livrarea vor fi suportate de dumneavoastra, ca si client. Inlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare presupune plata diferentei prin ramburs la primirea coletului. Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face in cel mult 30 de zile calendaristice prin transfer bancar in contul IBAN specificat in Formularul de Retur.

Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat sau un produs ce prezinta defecte, contactati intr-un interval de 72h echipa RENA IMPEX SRL , Brasov, str. Agricultorilor nr. 11 (e-mail contact@rena.ro, tel 0744667811) pentru a reclama aceasta situatie si ne vom asigura ca produsul sa fie inlocuit cu un produs nou sau rambursarea banilor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de catre RENA IMPEX SRL. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor.

Garantii

RENA IMPEX SRL declară că produsele comercializate prin intermediul site-ului www.rena.ro sunt corespunzătoare din punct de vedere calitativ scopului pentru care aceste produse sunt destinate. Calitatea si garantia conformitatii produselor RENA revine in totalitate RENA.

RENA nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe site. Garantia comerciala a produselor RENA este de 30 zile calendaristice de la intrarea in posesie a produsului/produselor achizitionate. Fiecare produs comercializat de RENA beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003 si conform prevederilor art. 7.7.1.

In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003, consumatorul poate solicita in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea produsului, iar daca repararea nu este posibila, aducerea la conformitate se face prin inlocuire. Daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile se restituie contravaloarea produsului.

Termenul de aducere a produsului la conformitate este de 15 zile calendaristice.

Pentru mai multe informatii despre posibilitatea repararii Produselor achizitionate de pe site, va rugam sa apelati contact@rena.ro sau numarul de telefon: 0744667811.

Pentru a beneficia de garanţie, cumpărătorul trebuie să prezinte Certificatul de Conformitate care a însoţit produsul la livrare.

RECLAMAŢII - NOTIFICĂRI

Cumpărătorul poate reclama ori notifica orice neajunsuri, plângeri, somaţii etc. în scris prin poştă la adresa Str. Agricultorilor nr. 11, Brasov, telefonic 0744667811, sau prin e-mail la: contact@rena.ro.

DISPOZITII FINALE

Forta majora

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Legea aplicabila

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între RENA și utilizatori/clienți/cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești Române competente.